cenne źródło składników odżywczych, enzymów, soli mineralnych, aminokwasów. bogate w witaminę C, PP, wapń, magnez, potas, sód. Świetnie nadają się do sporządzania surówek, sałatek, jako dodatek do kanapek.
kiełki są bardzo smaczne i jędrne. bogate źródło białka oraz składników mineralnych: potasu, fosforu, wapnia, magnezu, sodu, cynku i witamin: E, B2,B1,B6,B3. obniżają poziom ''Złego cholesterolu'' spożywać je w postaci surówek, sałatek, jako dodatek do kanapek
bogate są w witaminę A, C, K, oraz wapń, potas, sód i żelazo lekko ostry smak wspomagają układ odpornościowy dodatek do surówek, sałatek, kanapek i twarogu.
źródło składników odżywczych, enzymów, soli mineralnych, prowitaminy A, witamin B,D,E,K poleca się zwłaszcza w stanach wyczerpania, jako dodatek do surówek, sałatek, kanapek można także produkować w słoiku
łagodna kompozycja smakowa różnorodność gatunków duża dawka składników odżywczych, witamin i soli mineralnych do sporządzania surówek, sałatek i jako dodatek do kanapek
zawiera nasiona fasoli Mung, fasoli Adzuki oraz soczewicy zielonej wysoka zawartość składników zdrowotnych świetne do sporządzania sałatek i jako przekąska
ostry smak z dodatkiem łagodnych w smaku nasion lucerny i fasoli Mung wysoka zawartość składników wzmacniających organizm, witamin i soli mineralnych do sporządzania surówek, sałatek i jako dodatek do kanapek po 4-5 dniach od wysiewu kiełki są gotowe do spożycia
bogate źródło witamin C, PP, P, B uzupełniają potas, magnez, wapń, siarkę i inne mikroelementy w diecie korzystnie wpływają na stan skóry, włosów i pazno gotowe do spożycia po 4-5 dniach od wysiewu
Bogate w fosfor i wapń dostarcza niezbędnego w procesie krwiotwórczym żelaza zawierają również magnez, potas oraz miedź i cynk łatwe do uprawy na kiełkownicy gotowe do spożycia po 6-7 dniach